به گزارش ایسنا مهندس غلامرضا شقاقی کارشناس بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به شروع فصل تابستان و افزایش مسافرتهای بین شهری در ادامه توضیح داد: "یافتههای بصری ملاک مناسبی برای تشخیص سلامت آب نیستند و هموطنان بایستی از مصرف آبهای چشمه و رودخانه حتی با ظاهری زلال و شفاف خودداری کنند."
وی آبی را برای آشامیدن مناسب دانست که علاوه بر ظاهری قابل قبول، فاقد کدورت و رنگ، بو و مزه وعاری از هرگونه میکروب مواد معدنی و آلی باشد، در ادامه گفت: "برخی از آلودگیها از طریق چشمه قابل رویت نبوده و صرفا از طریق تجهیزات آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند."
شقاقی با تاکید بر این که چنانچه به آب سالم شبکه آبرسانی دسترسی وجود نداشته باشد برای تهیه آب سالم، جوشاندن آن به مدت 3 دقیقه توصیه میشود، در ادامه افزود: "برای مصرف آبهای بطری شده هم توجه به ویژگیهای ظاهری و درج مشخصاتی چون تاریخ تولید و انقضاء، وجود شماره مجوز وزارت بهداشت و نشانی کارخانه الزامی است."
وی با اشاره به ضرورت رعایت نکاتی در نگهداری آب آشامیدنی سالم یادآور شد: "برخی از اوقات آب سالم به علت عدم رعایت شرایط مناسب، نگهداری در ظرف آلوده و فاقد درب و یا نگهداری بیش از 24 ساعت دچار آلودگی میشود."
به گفته شقاقی، چنانچه آب بیش از 24 ساعت نگهداری شود میزان کلر آزاد باقی مانده در داخل آن برای جلوگیری از آلودگی ثانویه کاهش یافته و احتمال آلودگی آب افزایش مییابد.
کارشناس بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با بیان این که از وظایف وزارت بهداشت نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی به لحاظ ویژگیهای میکروبی شیمیایی و فیزیکی آب است، در ادامه گفت: "چنانچه آب سالمی در دسترس نباشد به هموطنان توصیه میشود روشهای مختلف سالم سازی آب را اعم از جوشاندن و استفاده از کلردستی به کار گیرند."
شقاقی وجود میزان کافی کلر در آب آشامیدنی را در جلوگیری از بروز اپیدمیهای وسیع بیماریهای منتقله از آب موثر برشمرد و افزود: "مشخصترین بیماریهای منتقله از طریق آب آشامیدنی ناسالم، وبا، حصبه، اسهالهای خونی با علت ویروسی و باکتریایی، فلج اطفال و هپاتیت A و E است."